2. Syödään paremmin, vältetään hävikkiä
Visio: Pääkaupunkiseutulaiset syövät kestävästi ja eettisesti tuotettua, maukasta ruokaa noudattaen esimerkiksi planetaarista ruokavaliota, mikä edistää sekä omaa terveyttä että maapallon hyvinvointia. Asukkaat arvostavat ruokaa, ja tiedostavat siihen liittyvät terveys- ja turvallisuusnäkökohdat sekä tuotannon vaatimat resurssit ja siitä aiheutuvat ympäristövaikutukset. Pääkaupunkiseudulla myös tuotetaan monipuolisesti ruokaa, mikä parantaa seudun ruokaturvaa, monipuolistaa maisemaa ja auttaa ilmastonmuutokseen sopeutumisessa.
Tavoite: Puolitetaan ruoan haitalliset ympäristövaikutukset ilmastoon, vesistöön ja luonnon monimuotoisuuteen ja lisätään myönteisiä vaikutuksia yhdessä kuntien, asukkaiden ja seudun toimijoiden kanssa.
Toimenpiteet
14
Vastuullisen ruokakulttuurin edistäminen
15
Julkisten ruokahankintojen ympäristövaikutusten laskennan pilotointi
16
Ei aloitettu (Ei aloitettu)
Kauppojen vastuullisuustyön ja kuluttajien mielipiteiden selvittäminen
17
Toteutus (Aikataulussa)
Asukkaiden kannustaminen kohti kestäviä ruokavalintoja
18
Ruokahävikin vähentäminen neuvonnan keinoin
19
Hävikkipilottien skaalaaminen
20
Toteutus (Aikataulussa)
Kauppa- ja ravintola-alan ruokahävikin virtojen tunnistaminen ja hävikin vähentäminen
21
Suunnittelu (Aikataulussa)
Seudun ruokajärjestelmän kehittäminen
22
Ruokaketjun tekeminen näkyväksi
23
Suunnittelu (Aikataulussa)
Urbaaniin viljelyyn opastaminen