Hyppää sisältöön

15Julkisten ruokahankintojen ympäristövaikutusten laskennan pilotointi

Eteneminen

  • Ei aloitettu
  • Suunnittelu
  • Toteutus
  • Valmis
Ei aloitettu

Kuvaus

Julkisista ruokahankinnoista tietoa MMM:n sivuilla ja Motivan sivuilla.

Virallinen kuvaus

Pilotoidaan julkisten ruokahankintojen ympäristövaikutusten laskentaa yhteisten kestävyyskriteerien tueksi.

Selvitetään, missä suurimmat vaikutukset syntyvät laskemalla ruokahankintojen nykyiset elinkaarivaikutukset pilottihankkeessa yhdessä kaupungissa. Etsitään keinoja, joilla voidaan vähintään puolittaa ruoan negatiiviset ympäristövaikutukset vuoteen 2030 mennessä verrattuna vuoden 2020 tasoon. Keinot ja kriteerit jaetaan muille pääkaupunkiseudun kunnille, jos niillä saadaan toivotut tulokset. Edistetään kestävyyskriteerien huomioimista pääkaupunkiseudun julkisten ruokapalveluiden ja suurkeittiöiden ateriasuunnittelussa ja -reseptiikassa. Panostetaan siihen, että esimerkiksi myös kasvisruoka on maultaan ja esillepanoltaan herkullista ja houkuttelevaa, ja samalla yhtä ravitsevaa ja energia- sekä proteiinipitoista kuin liha- ja kalaruoat. Osallistetaan oppilaat kehitystyöhön. Toimenpide jatkaa Espoon kaupungin ohjelmasuunnitelman (2019) tavoitetta vahvistaa kestäviä ruokavalintoja etenkin kouluissa, päiväkodeissa ja henkilöstöruokaloissa.
(Kestävän kaupunkielämän ohjelman mukaisesti)

Yhteenveto ja yhteystiedot

Tietoja päivitetty 22.08.2023