Hyppää sisältöön

15Julkisten ruokahankintojen ympäristövaikutusten laskennan pilotointi

Eteneminen

  • Ei aloitettu
  • Suunnittelu
  • Toteutus
  • Valmis

Virallinen kuvaus

Toimenpideohjelman mukaan
Pilotoidaan julkisten ruokahankintojen ympäristövaikutusten laskentaa yhteisten kestävyyskriteerien tueksi.

Selvitetään, missä suurimmat vaikutukset syntyvät laskemalla ruokahankintojen nykyiset elinkaarivaikutukset pilottihankkeessa yhdessä kaupungissa. Etsitään keinoja, joilla voidaan vähintään puolittaa ruoan negatiiviset ympäristövaikutukset vuoteen 2030 mennessä verrattuna vuoden 2020 tasoon. Keinot ja kriteerit jaetaan muille pääkaupunkiseudun kunnille, jos niillä saadaan toivotut tulokset. Edistetään kestävyyskriteerien huomioimista pääkaupunkiseudun julkisten ruokapalveluiden ja suurkeittiöiden ateriasuunnittelussa ja -reseptiikassa. Panostetaan siihen, että esimerkiksi myös kasvisruoka on maultaan ja esillepanoltaan herkullista ja houkuttelevaa, ja samalla yhtä ravitsevaa ja energia- sekä proteiinipitoista kuin liha- ja kalaruoat. Osallistetaan oppilaat kehitystyöhön. Toimenpide jatkaa Espoon kaupungin ohjelmasuunnitelman (2019) tavoitetta vahvistaa kestäviä ruokavalintoja etenkin kouluissa, päiväkodeissa ja henkilöstöruokaloissa.
(Kestävän kaupunkielämän ohjelman mukaisesti)

Yhteenveto ja yhteystiedot

Asiasanat

Julkiset hankinnatRuoka

Toimenpideluokka

Syödään paremmin, vältetään hävikkiä
Tietoja päivitetty 30.09.2021